line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

ДАН ЗДРАВИХ ГРАДОВА 2017

Дан здравих градова 2017. године је у Нишу обележен као резултат заједничке иницијативе Института за јавно здравље Ниш и Секретаријата за омладину и спорт Града Ниша.

Партнери у обележавању овогодишњег дана здравих градова били су Канцеларија за младе Града Ниша, Уметничка школа Ниш, Спортски савез Града Ниша, Црвени крст Нишка Бања, спортски клубови и клубови источњачких вештина (школа кинеских вештина ''Живот је покрет'', Клуб борилачких спортова '' Наиссус '', Карате клуб ''Елид'', Аикидо дођо ''Икеда'' , Јога центар ''Ниш'',  Планинарски клуб ''Мосор'', Савез извиђача Ниш, ОШ ''Вук Караџић'' из Ниша, удружења студената медицине ИФМСА и фармације НИПСА, Дом здравља Ниш, Градска организација Црвеног крста Ниш, Организација за подршку породицама у ризику ''Путоказ'' и EBERS асоцијација.

Концепт овогодишње манифестације била је промоција вештина и спортова који помажу људима у очувању и унапређењу здравља, промоција еколошких тема, односно рециклаже као предуслова за чување животне средине, као и умрежавање свих институција, организација и самих грађана у дефинисању Града Ниша као здравог места за живот грађана.

Дан здравих градова у Нишу обележен је у петак 19. маја. Место обележавања Дана здравих градова била је Нишка тврђава (плато испред галерије ''Салон 77'').

АГЕНДА:

    • Свечано отварање манифестације - Бранислав Качар, већник ресорно задужен за омладину и спорт и др Роберта Марковић, помоћник директора Института за јавно здравље Ниш;
    • Модна ревија одевних предмета од рециклираних материјала – ученици текстилног смера Уметничке школе Ниш;
    • Алеја здравља - Представљање вештина и спортова који помажу очувању и унапређењу физичког и психичког здравља људи – Спортски савез Града Ниша, спортски клубови и клубови источњачких вештина;
    • Представљање институција и организација које се баве превентивним активностима у области здравља – Дом здравља Ниш, Црвени крст Нишка Бања, ИФМСА, НИПСА, Градска организација Црвеног крста Ниш, Организација за подршку породицама у ризику ''Путоказ'', EBERS асоцијација.
    • Графити, еколошке поруке и цртежи - ученици ОШ ''Вук Караџић'' из Ниша.

    ,